Kültür Mantarı Yetiştiriciliği
Doğal olarak sadece yeterli şartlar oluştuğunda yetişebilen mantarları, Organik Tarım Uygulama ve Araştırma Merkezinde kurulan modern tesislerimizde, mantar yetişmesi için gereken bütün şartlar suni yollarla sağlanarak, Kültür Mantarı Yetiştiriciliği yapılmaktadır.
Neden Kültür Mantarı ?
Protein, vitamin ve mineral maddeler bakımından zengin olan bu sebze insan sağlığını koruyucu özelliklere sahiptir. Doğada kendiliğinden yetişen ve zehirli olan doğa mantarlarından değildir. Kültür mantarının hiçbir yan etkisi bulunmamaktadır.
Yemeklik mantar proteince zengin olması yanında insan sağlığını koruyucu B kompleks
vitaminleri B1 (Thiamin), B2 (Riboflavin), B5 (Nicostinicasit, B7 (Biothin) ve mineral maddeler kalsiyum, demir, fosfat, potas ve bakır bakımından zengin bir besin maddesidir. Karbonhidrat ve yağ oranın düşük olması nedeniyle dengeli beslenme yönünden yemeklik mantar bir diyet yemek olarak önerilmektedir.